Hoppa till innehåll
Hem » Asiatisk kålsallad

Asiatisk kålsallad

Asiatisk kålsallad passar bra ihop med många olika typer av asiatiska rätter. Ett gott och enkelt komplement som är bra att ha i verktygslådan.


Asiatisk Kålsallad

Recipe by PettsonCourse: TillbehörCuisine: Internationellt, AsiatisktDifficulty: 2/5
Portioner

4

Portioner
Kalorier (per 100g)

100

kcal
Tidsåtgång

20

minutes

Recept på stolt fjällskivling med vitt vin och fräschörer. Glöm inte att koka upp pasta, ris eller annat komplement du önskar.

Ingredienser

  • Sallad
  • Rödkål, 1 klyfta (cirka 400 g)

  • Kålrabbi, 1 st (cirka 300 g)

  • Morot, 2 st, tjockt strimlade

  • Salladslökar, 2 st

  • Thaibasilika, 1 kruka

  • Dressing:
  • Lime, 1 st

  • Röd chili (t.ex. spansk peppar), 0,5 st

  • Sesamolja, 1 msk

  • Rapsolja, 2 msk

  • Svarta sesamfrön, 1 tsk

  • Rårörsocker, 2 msk

  • Asiatisk fisksås, 2 msk

  • Garnering:
  • Jordnötter, hackade, 1 dl

  • Koriander

Gör så här

  • Förbered grönsakerna genom att skära bort rotstocken från rödkålen och finstrimla den.
  • Ansa och finstrimla kålrabbin.
  • Skala och strimla morötterna tjockt.
  • Ansa och finstrimla salladslökarna.
  • Repa bladen från thaibasilikan och blanda alla grönsaker i en skål.
  • Dressingen:
  • Pressa saften ur limen.
  • Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  • Blanda limejuice, chili, sesamolja, rapsolja, svarta sesamfrön, rårörsocker och fisksås.
  • Blanda dressingen med salladen.
  • Garnera salladen med hackade jordnötter och koriander före servering.

Inspiration för servering

Tips

  • Gör den vegansk genom att ersätta fisksåsen med sojasås (alternativt vegetarisk oystersås).
  • Kan med fördelas göras i förväg och förvaras i kylskåp. Dressingen håller salladen fräsch och smakrik.
  • Dra ned lite på oljor och socker för att göra den riktigt kalorisnål.

Be the first to write a review

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *