Asiatisk kålsallad passar bra ihop med många olika typer av asiatiska rätter. Ett gott och enkelt komplement som är bra att ha i verktygslådan.
Asiatisk Kålsallad
Course: TillbehörCuisine: Internationellt, AsiatisktDifficulty: 2/5Portioner
4
PortionerKalorier (per 100g)
100
kcalTidsåtgång
20
minutesRecept på stolt fjällskivling med vitt vin och fräschörer. Glöm inte att koka upp pasta, ris eller annat komplement du önskar.
Ingredienser
- Sallad
Rödkål, 1 klyfta (cirka 400 g)
Kålrabbi, 1 st (cirka 300 g)
Morot, 2 st, tjockt strimlade
Salladslökar, 2 st
Thaibasilika, 1 kruka
- Dressing:
Lime, 1 st
Röd chili (t.ex. spansk peppar), 0,5 st
Sesamolja, 1 msk
Rapsolja, 2 msk
Svarta sesamfrön, 1 tsk
Rårörsocker, 2 msk
Asiatisk fisksås, 2 msk
- Garnering:
Jordnötter, hackade, 1 dl
Koriander
Gör så här
- Förbered grönsakerna genom att skära bort rotstocken från rödkålen och finstrimla den.
- Ansa och finstrimla kålrabbin.
- Skala och strimla morötterna tjockt.
- Ansa och finstrimla salladslökarna.
- Repa bladen från thaibasilikan och blanda alla grönsaker i en skål.
- Dressingen:
- Pressa saften ur limen.
- Dela, kärna ur och finhacka chilin.
- Blanda limejuice, chili, sesamolja, rapsolja, svarta sesamfrön, rårörsocker och fisksås.
- Blanda dressingen med salladen.
- Garnera salladen med hackade jordnötter och koriander före servering.
Inspiration för servering
Tips
- Gör den vegansk genom att ersätta fisksåsen med sojasås (alternativt vegetarisk oystersås).
- Kan med fördelas göras i förväg och förvaras i kylskåp. Dressingen håller salladen fräsch och smakrik.
- Dra ned lite på oljor och socker för att göra den riktigt kalorisnål.