Hoppa till innehåll
Hem » Klassisk äggsallad

Klassisk äggsallad

Klassisk äggsallad

Klassisk äggsallad

★★★★ (32 röster) 35 min

En krämig och smakrik klassisk äggsallad som passar perfekt på smörgåsen eller som tillbehör. Med perfekt kokta ägg och välbalanserade smaker blir detta en favorit på frukostbordet eller buffébordet.

Portioner 4 portioner
Tid 35 minuter
Svårighetsgrad Enkel

Ingredienser

  • 6 st ägg
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 st rödlök, finhackad
  • 2 st stjälkar blekselleri, finhackade
  • salt och peppar efter smak
  • 1 msk dill, finhackad

Gör så här

  1. Koka äggen i 8 minuter. Kyl ned i kallt vatten.
  2. Skala och hacka äggen i mindre bitar.
  3. Blanda majonnäs med dijonsenap i en skål.
  4. Tillsätt finhackad rödlök och blekselleri.
  5. Vänd ner de hackade äggen försiktigt.
  6. Smaka av med salt och peppar.
  7. Garnera med dill före servering.

Tips

För perfekt kokta ägg, lägg dem i kallt vatten direkt efter kokning
Låt äggsalladen stå i kylen minst 1 timme före servering för bästa smak
Servera gärna på ett gott surdegsbröd eller som tillbehör till buffén
5 based on 1 reviews

1 kommentar till “Klassisk äggsallad”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *