Klassisk äggsallad
En krämig och smakrik klassisk äggsallad som passar perfekt på smörgåsen eller som tillbehör. Med perfekt kokta ägg och välbalanserade smaker blir detta en favorit på frukostbordet eller buffébordet.
Portioner
4 portioner
Tid
35 minuter
Svårighetsgrad
Enkel
Ingredienser
- 6 st ägg
- 2 dl majonnäs
- 1 msk dijonsenap
- 1 st rödlök, finhackad
- 2 st stjälkar blekselleri, finhackade
- salt och peppar efter smak
- 1 msk dill, finhackad
Gör så här
- Koka äggen i 8 minuter. Kyl ned i kallt vatten.
- Skala och hacka äggen i mindre bitar.
- Blanda majonnäs med dijonsenap i en skål.
- Tillsätt finhackad rödlök och blekselleri.
- Vänd ner de hackade äggen försiktigt.
- Smaka av med salt och peppar.
- Garnera med dill före servering.
Tips
För perfekt kokta ägg, lägg dem i kallt vatten direkt efter kokning
Låt äggsalladen stå i kylen minst 1 timme före servering för bästa smak
Servera gärna på ett gott surdegsbröd eller som tillbehör till buffén
Mums!!!