Hoppa till innehåll
Hem » Tjocka revben i ugn (låg temperatur)

Tjocka revben i ugn (låg temperatur)

Oerhört smaskigt recept på tjocka revben i ugn (låg temperatur). Ansenlig chans att du höjs till skyarna som släktens stjärnkock. Den låga temperaturen och långa tillagningstiden gör köttet så mört att det faller av. Kombinera med din favoritsås för en riktig fullträff.

Det bästa är att det nästan är oförskämt enkelt att göra.


Tjocka revben i ugn (låg temperatur)

Recipe by PettsonCourse: MiddagCuisine: Internationellt, SvensktDifficulty: 2/5
Portioner

4

Portioner
Förberedelser

10

minutes
Tillagningstid

3

hours 
Kalorier (per 100g)

350

kcal
Tidsåtgång

3

hours 

10

minutes

Smaskigt recept på tjocka revben i ugn (låg temperatur). Den långa tillagningstiden och låga temperaturen gör att köttet blir riktigt, riktigt mört.

Ingredienser

  • Revbensspjäll av fläsk

  • Salt och peppar

  • Din favorit-BBQsås

  • Utrustning:
  • Utrustning:

  • Folie

  • Ugnsplåt (ugnsfast form funkar också)

  • Matpensel (valfritt)

Gör så här

  • Förvärm ugnen till 150°C.
  • Salta och peppra båda sidor av dina revbensspjäll och placera dem i ett lager i på plåten. Se till att sidan med mest fett ligger uppåt.
  • Täck plåten och fläsket ordentligt med folie och baka i 2 timmar.
  • Ta försiktigt ut revbensspjällen från ugnen (det är riktigt varmt vid det här laget!) och kontrollera köttet. Är de tillräckligt möra? Gå till nästa steg. Är de fortfarande hårda? Stoppa in igen och låt bakas i ytterligare 15 – 30 minuter.
  • Flytta revbensspjällen till en tallrik och töm vätskan från formen, när köttet är mört. Lägg tillbaka revbensspjällen i formen och pensla med ett generöst lager BBQ-sås.
  • Sänk ugnstemperaturen till 135°C och baka revbensspjällen, utan täckning, i ytterligare 1 timme, eller tills du enkelt kan dra isär köttet med en gaffel. Tunnare revben kan behöva kontrolleras redan efter en halvtimme.
  • Pensla med ytterligare ett lager BBQ-sås och låt vila i 5 minuter.
  • Servera och njut!

Munvattnarvideo

Tips

  • Om dina revben är riktigt tjocka kan du behöva förlänga koktiden under folie med ca 30 minuter.
  • Om något av spjällen har ett tjockt fettlock kvar så kan du skära bort det.

5 based on 1 reviews

1 kommentar till “Tjocka revben i ugn (låg temperatur)”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *